Annons

Annons

Kladdkaka med passionscheesecake

Vit choklad, lime och passionsfrukt gör den här kladdkakan alldeles underbar! Du kan klämma fast ett bakpapper i botten på formen för att lättare få loss kakan.


kladdkaka-cheesecake

1 kaka

250 g smör
200 g vit choklad, hackad
1 dl strösocker
4 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 limer, rivet skal och saft

Fyllning
200 g färskost
2 passionsfrukter
1 dl strösocker
1 äggula

Garnering
Färska eller frysta bär
1 passionsfrukt
ev citronmeliss

1. Sätt ugnen på 180°. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen, ställ åt sidan.

2. Smält smöret, låt svalna något. Lägg i choklad och låt den smälta, spara lite till garnering. Rör ner socker och ägg, ett i taget. Sikta ner mjöl och rör i lime.

3. Häll smeten i en springform, ca 25 cm i diameter.  Klicka fyllningen ovanpå. Om du vill kan du dra en kniv genom fyllningen för att forma hjärtan.

4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, strö på den sparade hackade chokladen och grädda ytterligare ca 15 minuter. Den ska vara dallrig i mitten när den är klar. 

5. Låt svalna och garnera med bär, passionsfrukt och citronmeliss.

Av Susanne Jonsson
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…