Annons

Annons

Kladdkaka med hallonsås

Mörk choklad och kaffe sätter smak på denna kladdkaka som serveras med frisk hallonsås och färska fikon.


kladdkaka-med-hallonsas

Ljuvlig kladdkaka med hallonsås

● ca 10 bitar

250 g mörk choklad
1 msk snabbkaffepulver
1 dl kokande vatten
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 krm salt
4 ägg

Hallonsås

300 g frysta hallon
1 msk strösocker

Garnering

1–2 färska fikon

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull. Lös kaffepulvret i vattnet och häll över chokladen. Tillsätt smöret i bitar. Värm försiktigt på mycket låg värme under ständig omrörning tills en jämn kräm har bildats.
3. Vispa ihop socker, salt och ägg. Rör ner det i chokladkrämen.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan kallna helt och gärna vila i kyl över natten.
5.Hallonsås: Värm hallon och socker i en kastrull och mosa bären. Passera genom en sil så att de små fröna försvinner.
6. Dekorera kakan med färska fikon i klyftor och servera med hallonsåsen.

Fler goda kladdkakor!

kladdkaka-med-dumleApelsinkladdkaka med dumle

kladdkaka kokosKokos- och limekladdkaka

kladdtartaKladdkaka med dubbel choklad


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/