Annons

Annons

Kladdkaka med dubbelchoklad

Choklad i och choklad på, denna kladdkaka ger dig dubbelt upp! Kakan kan bakas en dag i förväg och förvaras svalt fram till serveringen. Den går också att frysa.


dubbelchoklad

● ca 10 bitar ● 50 min

150 g mjukt smör
4 dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver

Testa också: Världens bästa kladdkaka

Topping

100 g ljus eller mörk bakchoklad
ev citronmeliss till garnering

Servering

vispgrädde med kakao

1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

2. Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och bakpulver. Mixa så kort tid som möjligt till en jämn smet. Häll smeten i formen.

3. Grovhacka chokladen och strö över kakan. Grädda i ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt den kallna.

4. Garnera eventuellt kakan med lite citronmeliss och servera med vispad grädde pudrad med kakao.

Av: Mette Ankarloo 
Bild: Ralph Månsson

Hitta bästa bakchokladen i vårt test!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…