Annons

Annons

Kladdkaka med dubbel choklad

Två kladdiga lager av vit och mörk choklad och sedan ett täcke av nougat, grädde och bär. Detta är kladdkakornas kladdkaka.


kladdtarta

Dubbel kladdkaka med nougattäcke

10–12 pers   ca 30 min + tid i ugn

Mörk choklad

125 g smör
125 g mörk choklad
125 g florsocker, ca 2 1/2 dl
60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl
1 1/2 ägg, rumstempererat
2 dl frysta hallon, ca 100 g

Vit choklad

125 g smör
125 g vit choklad
125 g florsocker, ca 2 1/2 dl
60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl
1 1/2 ägg, rumstempererat, ej kylskåpskallt
finrivet skal av en tvättad citron

Nougattopp

250 g nougat
1 dl nutella

Garnering & servering

lättvispad grädde, smält nougat, flagad choklad, bär

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Ta fram samtliga ingredienser och två kastruller. Smält smöret till respektive smet i vardera kastrull på låg värme. Hacka chokladen. Sätt ugnen på 175°.
2. När smöret är smält, rör ner choklad och florsocker till respektive smet. Rör ihop kraftigt med en ballongvisp. Dra av från värmen när smeten är smält och slät. Finriv citronskalet och rör ner i den vita chokladsmeten tillsammans med mjöl och ägg. Rör ner mjöl och ägg i den mörka chokladsmeten.
3. Klä en rund bakform med avtagbar botten med bakpapper och smörj kanterna. Häll i den mörka chokladsmeten.
4. Strö ut hallonen.
5. Häll den vita chokladsmeten ovanpå den mörka.
6. Baka i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. Låt gärna stå över natten.
7. Smält nougaten i vattenbad tillsammans med nutellan, häll på när kakan har svalnat. Ställ hela formen kylskåpskallt. Gärna över natten.
Servering: Ta ur kakan ur formen och låt den bli rumstempererad, ca 30 minuter. Garnera och servera med exempelvis smält nougat, flagad choklad och/eller bär och lättvispad grädde!

Fler härliga kladdkakor

kladdkaka-med-daimgraddeKladdkaka med daimgrädde

apelsinkladdkakaChoklad- och apelsinkladdkaka

kladdkaka i mikroKladdkaka i mikrovågsugn



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...