Annons

Annons

Kladdkaka med chokladkrisp

En klassisk kladdkaka med en tvist! Toppad med chokladdoppade cornflakes får den ett härligt, krispigt täcke. Mums!


kladdkaka-med-krisp

Kladdkaka med chokladkrisp

● 8–10 bitar

knappt 200 g smör
3 ägg
4 1/2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 1/2 tsk vaniljsocker
florsocker

Garnering

100 g mörk blockchoklad
1 1/2–2 dl corn flakes

Servering

vaniljglass

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla formen. 2. Smält matfettet och låt det svalna.
3. Vispa äggen och sockret pösigt.
4. Blanda mjölet, kakaon och vaniljsockret i en bunke.
5. Rör ner matfettet i äggsmeten. Vänd varsamt ner mjölblandningen.
6. Grädda kakan i ugnen 40–50 minuter. Ta ut och låt svalna.
7. Smält chokladen till garneringen på låg effekt i mikrougn. Rör ner corn flakesen.
8. Pudra den avsvalnade kakan med florsocker. Fördela corn flakeschokladen i en ring ytterst på kakans topp. Servera gärna med vaniljglass.

Av Linda Lindström Bild: Ralph Månsson

Fler kladdiga kladdkakor!

apelsinkladdkakaKladdkaka med apelsin- och chokladkräm

kladdkaka-med-daimgraddeKladdkaka med daimgrädde

kladdkaka kokosKokos- och limekladdkaka


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/