Annons

Annons

Kladdkaka med citron

Ta kladdkakebaket till nästa nivå med det här enkla receptet på ljuvligt god citronkladdkaka!


kladdkaka citronkladdkaka

Täck kakan löst med aluminiumfolie om kokoschipsen börjar se mörka ut under gräddningen.

Kombinera det bästa från två världar; kladdkaka med fräsch smak av citrus. Följ det enkla receptet och få 10 bitar härlig citronkladdkaka!

Citronkladdkaka – recept

• 10 pers

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 citroner
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 dl vetemjöl
ca 1 dl kokoschips

1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakpapper i botten på en rund form, ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant.

2. Smält smöret i en gryta, stor nog att rymma hela smeten. Ta från värmen och rör i socker och ägg. Riv skalet från alla tre citronerna och pressa saften ur en. Blanda i tillsammans med vaniljsocker, salt och mjöl.

3. Häll smeten i formen och strö över kokoschipsen. Grädda i ugnen i 40–45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten.

4. Låt kakan svalna och sedan stå kallt fram till servering. Kakan håller i 3–4 dagar i kylen och den går bra att frysa.

 Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Annons


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...