Annons

Annons

Kladdiga småkakor med kola

Småsega, söta kakor med mycket chokladsmak – och så dessutom en klick kola på toppen. Ta en eller två eller tre...


Annons

kladdiga-smakakor

Chokladkakor med kolafyllning

● ca 30 st

200 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
2 ägg
¾ dl ljust muscovadosocker
3/4 dl socker
1 ½ dl majsstärkelse
½ tsk bakpulver

Fyllning

1 dl karamelliserad mjölk

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över  varmt vattenbad eller i mikrovågsugn tillsammans med matfettet. Rör samman till slät konsistens.
3. Vispa ägg, muscovadosocker och socker ljust och poröst. Sikta ner majsstärkelse och bakpulver och rör varsamt smeten slät.
4. Vänd ner choklad- och smörblandningen och rör åter smeten slät. Ställ åt sidan att svälla i ca 15 minuter.
5. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Lägg inte klickarna för tätt, eftersom de flyter ut något under gräddningen. Lägg en liten klick karamelliserad mjölk i mitten på varje kaka med hjälp av en tesked.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–10 minter.

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson 

Fler goda kladdkakor:

Glutenfri kladdkaka

Kladdkaka med dubbel choklad

Snabb kladdkaka i mikron

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…