Annons

Annons

Kladdiga chokladbakelser

Små kladdiga chokladbakelser med tryffel och hallon. Passar lika fint till en fikastund som dessert efter en god middag!


chokladbakelse
Kladdiga bakelser med hallon

● ca 12 st

200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 dl florsocker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 dl hallon, 200 g

Tryffel

1 dl vispgrädde
1 msk smör
125 g mörk choklad

Garnering

färska hallon
florsocker

Dessutom behövs

bakformar av papper

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme i en kastrull med matfettet.
3. Ta kastrullen från värmen. Sikta ner florsockret och tillsätt äggen. Rör smeten slät
4. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör smeten slät.
5. Skeda upp smeten i formarna så att de blir fyllda till knappt 2/3. Strö över hallonen.
6. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. De ska vara lite kladdiga i mitten när de är färdiga. Låt dem kallna.
7. Tryffel: Ge grädden och smöret ett snabbt uppkok i en kastrull och ta bort den från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt. Rör om till en slät kräm.
8. Ta av formarna av de kalla bakelserna och bre över tryffeln. Garnera med färska hallon och sikta över lite florsocker.

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

apelsinkladdkaka Här hittar du alla våra kladdkakor!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/