Annons

Annons

Kladdig jordgubbskaka

Läcker jordgubbskaka inspirerad av den franska efterrätten Clafoutis där bär tillsammans med en slags pannkakssmet gräddas i en ugnsform. Oemotståndligt gott!


kladdig-jordgubbskaka-recept

En läcker sommardessert med jordgubbar som ska vara lite kladdig i mitten!

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med vit choklad och jordgubbar

• ca 8 pers

3 ägg
3 äggulor
1 ½ dl socker
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
ca 12 dl jordgubbar

Annons

TESTA OCKSÅ: Chokladmuffins med jordgubbar

Garnering
florsocker

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form, ca 20×30 cm. Det går även bra att använda en rund form.
2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst. Blanda samman mandelmjöl, vetemjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Tillsätt samtidigt vispgrädden och creme fraichen och rör varsamt smeten slät. Häll smeten i formen.
3. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i något mindre bitar. Strö ut bärbitarna över smeten.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Kakan ska vara färdiggräddad i kanten men fortfarande något kladdig i mitten när den tas ur ugnen.
5. Servera kakan lätt ljummen. Pudra över med lite florsocker.

Glutenfritt?
Vill du göra kakan glutenfri byter du ut vetemjölet mot samma mängd fin glutenfri mjölmix.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...