Annons

Annons

Kladdig chokladkaka


Chokladkladdkaka

Kladdigare och chokladigare än så här blir det inte! Se till att kakan fortfarande är lite kall när den ska skäras upp och serveras.

Ljuvligt kladdig chokladkaka

● ca 10 bitar ● 50 min

150 g smör
100 g mjölkchoklad
3 ägg
3 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk äkta vaniljsocker
1/2 dl kakao
1/2 dl potatismjöl

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en avlång 1 1/2-litersform med bakpapper.

2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta smöret från värmen och låt chokladen smälta på eftervärmen.

3. Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker riktigt ljust och poröst. Blanda ner i chokladsmöret. Sikta i kakao och potatismjöl och blanda noga.

4. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.

5. Ta ut kakan och låt den svalna. Kyl den sedan, gärna till nästa dag.

6. Lossa den kalla kakan från bakpapperet och servera. En klick grädde smakar bra till.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/