Annons

Annons

Sesampanerade kikärtsbiffar

Bjud på kikärtsbiffar med blomkålssallad och vitlökskvarg. Lättlagad och kalorisnål vegetarisk mat som är klar på 30 minuter.


kikartsbiffar-med-sesamfron-recept

Kikärtsbiffar med sesamfrön, blomkålssallad och vitlökskvarg är en fräsch och mättande måltid.

Testa också: Pankopanerad lax med räksås och mos

Kikärtsbiffar med sesamfrön – recept

• 2 pers • ca 30 min

Testa också: Matig sallad med vita bönor

1 förp kikärter, 380 g (avrunnen vikt 230 g)
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 ägg
salt och peppar
1 msk fiberhusk
2 msk sesamfrön
1 msk olja till stekning

Annons

Blomkålssallad
250 g blomkål
1 äpple
2 salladslökar
1 pak choi

Vitlökskvarg
1 dl naturell mild kvarg, 0,2 % fett
1 vitlöksklyfta
½ rödlök
½ msk rapsolja

Testa också: Smakrika vegetariska köttbullar

1. Låt kikärterna rinna av. Dela vitlök och gul lök i mindre bitar. Blanda med ägg, salt och peppar. Mixa till en färs. Rör ner fiberhusken.
2. Forma smeten till 4 biffar. Doppa biffarna i sesamfröna, stek dem 2–3 minuter per sida.
3. Grovriv blomkålen. Finhacka äpple, salladslök och pak choi, blanda ihop. Salta och peppra.
4. Finriv vitlöken, blanda med kvarg, finhackad lök och olja.

Av: Maja Rehwin
Bild: Fredrik Ödman



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...