Annons

Annons

Kesoplättar med vispad hallonkvarg

Nyttigare än vanliga plättar, men lika gott! Perfekt helgfrukost eller som mellanmål. Servera med frukt och bär och ringla över lite flytande honung.


Annons

kesoplättar utan mjöl recept

4 pers 25 min 

Testa vårt enkla recept på goda kesoplättar som är helt utan mjöl – perfekt för dig som följer LCHF eller bara vill dra ner på gluten i din kost.

Kesoplättar utan mjöl – recept

250 g naturell keso, 4 % fetthalt
2 dl havregryn
1 dl lättmjölk
4 ägg
1 tsk flytande honung
1 krm vaniljpulver
olja eller smör till stekning

Vispad hallonkvarg
1 ½ dl naturell kvarg
1 dl färska eller frysta hallon

Servering
färska hallon
mandelspån

1. Häll keso, havregryn och mjölk i en bunke. Mixa med stavmixer till en slät konsistens.

2. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop för hand. Tillsätt sedan honung och vaniljpulver.

3. Grädda ¾ dl av smeten åt gången till plättar i stekpanna med smör.

4. Vispa naturell kvarg med en elvisp. Tillsätt hallon och vispa ytterligare. Servera vispad kvarg, färska hallon och mandelspån tillsammans med plättarna.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…