Annons

Annons

Kärleksmums

Saftiga, luftiga och med oslagbart god glasyr. Svenskarnas klara favoriter, här är ett suveränt recept på kärleksmums.


Kärleksmums i långpanna

● 1 plåt ● 30 min

5 ägg
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g mjölkchoklad

Glasyr och garnering
200 g mörk kvalitetschoklad, 70%
2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
2 dl kokosflingor
1 dl jordgubbsströssel eller strösselhjärtan

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.

4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i ca 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i chokladhacket.

10. Låt glasyren svalna något och bre den över kakan.

11. Strö över kokos och jordgubbsströssel eller strösselhjärtan. Servera kakan skuren i rutor.

Av Mette Ankarloo
Bild: Martin Martinsson

 

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/