Annons

Annons

Kantarellsoppa med vitlök

Njut av en ljuvlig soppa med fantastisk smak av smörstekta kantareller, grädde och vitt vin. Enkel att göra och lite lyxig att äta!


kantarellsoppa

● 4 pers ● 40 min

200 g kantareller
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
2 msk smör eller olja
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1–2 kycklingbuljongtärningar
5 dl vispgrädde
peppar

Äppel- och baconröra
1 paket bacon, ca 140 g
1 äpple
200 g färskost
4 skivor gott bröd, och lite extra vid sidan om

Garnering
smörstekta kantareller

1. Ansa kantarellerna och skär i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs allt i en kastrull med smör eller olja tills det är mjukt. Tillsätt vinet och låt koka in. Häll i vatten, buljongtärning och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Mixa soppan nästan helt slät och smaka av med peppar (sältan får du av buljongtärningen).
2.Äppel- och baconröra: Knaperstek baconet. Låt svalna och hacka ner i mindre bitar. Tärna äpplet fint. Blanda baconet med färskost och äppeltärningarna. Smaka av med peppar.
3. Servera äppel- och baconröran på brödskivor tillsammans med soppan. Garnera gärna soppan med några extra smörstekta kantareller.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…