Annons

Annons

Kantarellsoppa med parmaflarn

En härligt smakrik kantarellsoppa toppad med parmaskinka som passar fint som en förrätt eller som tillbehör!


Annons

kantarellsoppa-med-parma

● 4 pers ● 30 min

150 g kantareller
1 potatis
1 vitlöksklyfta
1 msk smör till stekning
5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
½ dl vitt vin
1 msk hackad persilja
salt och peppar
2 skivor parmaskinka

Äppeltopping
¼ äpple
1 msk finhackad färsk fänkål
1 tsk citronsaft

1. Sätt ugnen på 200°. Rensa kantarellerna och skär i små bitar. Skala po- tatis och vitlök och skär i mindre tärningar.
2. Fräs kantareller, potatis och vitlök i smöret i en kastrull under omrörning, 2–3 minuter.
3. Häll på buljong, grädde och vin i kastrullen och låt koka i ca 15 minuter. Lägg i persiljan och mixa soppan slät.
4. Sila ner soppan i en annan kastrull och smaka av med salt och peppar. Håll soppan varm.
5. Lägg parmaskivorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och lägg på en annan plåt som tyngd. Ställ in i ugnen i 7–8 minuter. Ta ut och låt svalna.
6. Skär äpplet i små tärningar och blanda med fänkålen. Pressa lite citronsaft över. Servera soppan med parmaflarnen och äppelblandningen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…