Annons

Annons

Kantarellsoppa med ädelost

Ljuvligt god och krämig kantarellsoppa med ädelost – följ det enkla receptet så är den färdig på bara 30 minuter!


kantarellsoppa med ädelost

Kantarellsoppan med ädelost går alldeles utmärkt att förbereda dagen före, men gör toppingen precis innan du serverar!

• 4 pers • 30 min

ca 500 g färska kantareller eller 2 påsar à 30 g torkade trattkantar eller, blötlagda
4 schalottenlökar
2 msk smör till stekning
1 ½ msk konc kantarell- eller grönsaksfond
4 dl vatten
5 dl vispgrädde
4 msk majsstärkelse
salt och peppar

Topping
kantareller eller trattkantareller
smör till stekning
60 g ädelost
4 kvistar färsk dill

1. Rensa den färska svampen. Skala och hacka schalottenlöken. Bryn lök och svamp, men spara lite svamp för garnering, i smör tills allt mjuknat något men inte fått färg.

2. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde, låt koka upp. Mixa med en stavmixer till slät konsistens. Koka upp soppan och tillsätt majsstärkelse så att den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

3. Bryn resterande svamp i smör på hög värme så att den får fin färg.  Strö  smulad ädelost och svamp över soppan. Garnera med färsk dill, servera.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Annons

Läs också

Här är årets bästa kräftor!

test kräftor



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...