Annons

Annons

Festfin kalv med frasig potatiskaka

Bjud på vår festliga ugnsstekta kalv med frasig potatiskaka, krämig örtsås och ugnsbakade tomater. Detta recept gör garanterat succé!


Kalv-med-potatiskaka-recept

Ugnsstekt kalv och frasig potatiskaka toppar du med en klick krämig dill- och yoghurtsås.

Kalv med potatiskaka – recept

Syrligheten från yoghurten passar fint till den något smöriga potatiskakan och dillen kommer igen i köttet!

• 4 pers • 1 tim och 30 min

500 g kalv, stek eller entrecote i hel bit
ca 20 g dill

Potatiskaka
600 g potatis
50 g smör
2 msk torkad dragon
salt och peppar

Grön yoghurtsås
1 vitlöksklyfta
ca 20 g dill
2 dl grekisk yoghurt
skal av 1 citron

Ugnsbakade tomater
ca 500 g små kvisttomater
1 msk olivolja
1 nypa vardera av salt, socker och peppar

Garnering
dill

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Potatiskaka: Skala potatisen och riv den grovt. Smält smöret. Blanda ihop potatisen och smöret med dragon och salt och peppar. Smaka av. Blanda väl och lägg i en avlång form med bakpapper. Tillaga klart i ugnen, ca 60 minuter. Ta ut och sänk ugnstemperaturen till 125°.
3. Finhacka dillen och klappa in den på kalven ihop med salt och peppar. Tillaga med termometer i ugnen tills innertemperaturen är 55° för rosa kött.
4. Ugnsbakade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsfast form med olja, salt, socker och peppar. Tillaga i ugnen ihop med köttet i ca 20 minuter.
5. Grön yoghurtsås: Riv vitlöken. Mixa dill, vitlök och yoghurt med en mixerstav. Smaka av med finrivet citronskal, salt och peppar.
6. Servera köttet med potatiskakan, tomaterna och såsen. Garnera gärna med dill.
Tips!
Potatiskakan kan åka med och värmas på slutet i ugnen under tiden som köttet tillagas. Potatiskakan kan även stekas som portionskakor i stekpanna!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…