Annons

Annons

Värmande kålsoppa med knaprigt bacon och parmesanost

Laga vår nyttiga och värmande soppa med tre sorters kål – på toppen krispigt bacon och parmesan. Middag på 20 minuter!


Annons

kalsoppa med bacon recept

Tre sorters kål ackompanjeras fint av knaprigt bacon och riven parmesanost. Baka grova baguetter och servera till! Receptet hittar du i länken.

Kålsoppa med bacon – recept

Lättlagat recept på kålsoppa med savojkål, grönkål och blomkål. Chili och vitlök ger extra smak.

RECEPT: Grova flätade baguetter är supergott att ha till kålsoppan

• 4 pers • 20 min

300 g savojkål
300 g grönkål eller svartkål
200 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
2 krm chiliflakes
salt och peppar
8 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond

Topping
140 g bacon i tärningar
50 g parmesanost

1. Strimla savojkål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till.
2. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Garnera soppan med knaprigt bacon och grovriven parmesanost.

Så får du knaprigt bacon!
Lägg baconbitarna utspridda på bakpapper och tillaga i ugnen på ca 225° i 10 minuter. Har du varmluftsugn, sänk temperaturen till 200°.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…