Annons

Annons

Kalljästa fikonfrallor

Läckra fikonfrallor passar perfekt till helgfrukosten! Extra smidigt är det att degen jäser i kylskåpet över natten.


Kalljästa frallor med fikon recept

Enkelt recept på läckra kalljästa frallor med fikon!

TESTA OCKSÅ: Dinkelfrallor med aprikos

Kalljästa frallor med fikon – recept

Här får du ett enkelt recept på kalljästa frallor med färska och torkade fikon. Baka våra nattjästa frukostbullar med rågmjöl. Eftersom de jäser över natten kan du enkelt få nygräddade frukostbröd till helgfrukosten.

Annons

TESTA OCKSÅ: Nyttiga frallor med dinkelmjöl

• ca 20 st

½ pkt jäst, 25 g
5 dl kallt vatten
1 ½ tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
5 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl
100 g torkade fikon

TESTA OCKSÅ: Rödbetsfrallor

Pensling och garnering
2 färska fikon
1 ägg (till pensling)
flingsalt

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, olja och honung. Blanda ner rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen väl i ca 10 minuter.
3. Hacka de torkade fikonen och blanda ner dem i degen. Täck bunken och låt degen jäsa i kylskåp över natten.
4. Nästa dag: Sätt ugnen på 225°. Stjälp varsamt upp degen på mjölat bakbord. Dela i 20–25 lika stora delar, lägg över på bakpappersklädda plåtar. Obs! Degbitarna ska inte formas runda utan endast flyttas till plåten.
5. Skär de färska fikonen i tunna klyftor. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och tryck ner en fikonskiva i varje fralla.
6. Strö över flingsalt och grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/