Annons

Annons

Gubbröra med kräftor

Gubbröra blir minst lika bra med kräftor som det klassiska receptet med ansjovis.


Annons

kall gubbröra med kräftor recept

Gubbröra med kräftor passar perfekt som ett välkomsttilltugg!

• ca 12 st • 20 min

1 gul lök
5 kokta potatisar, ca 150–200 g
50 g kräftstjärtar
2 kokta ägg
½ dl hackad dill

Servering
knäckebröd
laxrom
dill

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs den mjuk och låt svalna.

2. Dela potatis och kräftstjärtar i mindre bitar. Riv ägget eller hacka det grovt. Tillsätt dill och blanda allt. Röran går bra att förbereda dagen innan, förvara i kylen.

3. Servering: Bryt knäckebröd i lagom munsbitar och lägg en msk av röran på varje bit. Garnera med laxrom och dill.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Läs också

Stor test: Årets bästa kräftor 2016!

test kräftor


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…