Annons

Annons

Kalasgod tomatpaj!

En paj utan pajform – går det? Ja det fungerar alldeles utmärkt! Fyll den med smakrika ugnrostade tomater, ajvar relish och fetaost. 


tomatpaj

RUSTIK TOMATPAJ

Tomaterna rostas länge i ugnen för att de ska bli lite uttorkade och därmed blir inte pajen för blöt.

● 4–6 pers  ● ca 90 min

PAJDEG

4 dl grov glutenfri

mjölmix, t ex från Finax

1 krm salt

100 g smör

1 dl matkvarg, 10%

1 msk vatten

FYLLNING

750 g små gula och röda

tomater

1 msk strösocker

1 msk flingsalt

1 msk torkad timjan

ca 1 dl ajvar relish

ca 400 g soltorkade

tomater i vitlöks- och

örtolja

150 g fetaost

GARNERING

färsk basilika

1. Sätt ugnen på på 200°.

2. Pajdeg: Kör alla ingredienser i en matberedare tills det har bildats en deg. Knåda ihop det sista snabbt för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i ca 30 minuter.

3. Dela tomaterna och lägg ut dem i en ugnsfast form. Strö över socker, flingsalt och timjan. Baka dem i varm ugn i ca 45 minuter. Håll koll, då alla ugnar fungerar olika. Ta ut tomaterna och sänk värmen i ugnen till 175°.

4. Kavla ut pajdegen till en oval form på ett bakpapper. Bre över ajvar relish. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Blanda ihop de ugnsrostade tomaterna med de soltorkade tomaterna och fetaosten. Lägg ut blandningen på pajskalet och vik över kanterna på pajskalet.

5. Baka pajen i mitten av ugnen i 35–40 minuter. Garnera med några färska basilikablad.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…