Annons

Annons

Mjuk squashkaka

Vacker squaskkaka full av smaker och trevligt crunch av hackad choklad och nötter!


Kaka med squash och hasselnötter recept

Baka en läcker kaka med squash, hasselnötter och en krämig glasyr!

TESTA OCKSÅ: Muffins med blåbär och citron

Kaka med squash och hasselnötter – recept

Baka en saftig och läcker kaka med squash och hasselnötter! Dessutom får den goda mjuka squashkakan läcker smak av kanel, ingefära och kardemumma. Utmärkt när du vill bjuda på fika.

RECEPT: Glutenfria muffins

• 1 kaka

3 ägg
4 dl rörsocker
5 dl grovriven squash
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk nystött kardemumma
¼ tsk salt
2 dl grovhackade hasselnötter
100 g grovhackad mörk choklad
1 ½ dl neutral matolja

TESTA OCKSÅ: Läckra chokladrutor med kolasås

Glasyr
3 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron

Garnering
grovriven squash
grovhackade hasselnötter

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och rörsocker vitt och poröst. Tillsätt den grovrivna squashen. Sikta ner alla de torra ingredienserna och rör om varsamt. Tillsätt grovhackade nötter och choklad. Vänd varsamt ner matoljan till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna i formen innan den lossas.
4. Till glasyren vispas crème fraiche och vaniljsocker till en fast kräm. Smaksätt krämen med finrivet citronskal.
5. Bre krämen över den kalla kakan och garnera med lite grovriven squash och grovhackade hasselnötter.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…