Annons

Annons

Därför ska du hälla salt i kaffet

Jo, det är verkligen så!


Annons

Vi svenskar är kända för att vara riktiga kaffemostrar och ligger i topp över kaffekonsumenter i världen. Och de flesta av oss älskar ju verkligen en rykande kopp hett kaffe – men inte när det smakar bittert!

Läs också: Alltid kaffesugen? Anledningen kan vara genetisk!

Den otrevliga bittra smak som kaffe kan ha orsakas av garvsyra och den vanligaste anledningen till att kaffet får den här bismaken är att man kokar det på alltför hög temperatur.

kaffe bittert

När du brygger kaffe får det aldrig nå kokpunkt, utan som mest uppnå 90-96 grader. Bäst smakar den svarta drycken också om du dricker den direkt efter att du tillagat den.

Salt får bort bitter smak från kaffet

Helt vanligt bordssalt kan få bort bitter smak från kaffet. Och du behöver inte oroa dig för att drycken ska smaka salt, det räcker med en nypa i koppen för att slå ut den äckliga, bittra smaken. Anledningen sägs vara att natriumklorid frigör natriumjoner i vatten, vilket dämpar den bittra smaken.

Verkar det för enkelt för att vara sant? Testa själv på en kopp nästa gång!

Källa: Voyz.se, mfl
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Så rengör du kaffekokaren med bikarbonat

rengöra kaffekokare bikarbonat


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…