Annons

Annons

Kokoskonfekt med hallonsmak

Läckert julgodis med härlig smak av hallon, choklad och kokos. Lika uppskattat av stora som små!


Annons

Julgodis med hallon och kokos recept

Läckra små munsbitar med hallon och kokos gör du enkelt med vår recept. Bästa julgodiset!

Julgodis med hallon och kokos – recept

Bästa julgodis har smak av hallon, kokos och choklad! Koka upp kondenserad mjölk till en kola-konsistens och smaksätt smeten – garnera sedan med kokos. Ett måste till jul!

● ca 30 st

2 dl kondenserad mjölk
2 dl florsocker
3 dl kokosflingor

Smaksättning
2 tsk hallonsirap
1 tsk kakaopulver
½ tsk vaniljsocker

Garnering
1 dl kokosflingor

1. Forma en låda av smörpapper, ca 13×13 cm.
2. Blanda ihop kondenserad mjölk, florsocker och kokosflingor till en slät och lite kladdig massa. Dela den i tre lika delar.
3. Smaksätt den ena delen med hallonsirap, den andra med kakaopulver och den tredje med vaniljsocker. Rör om.
4. Bre ut ett lager chokladsmet jämnt i botten av formen. Klicka över vaniljsmeten och bre ut den jämnt. Klicka över hallonsmeten och bre ut den jämnt. Är smeterna svåra att bre ut utan att de ”går in i varandra”, så låt de stå en stund var för sig. Låt gärna varje ”lager” vila en stund, ca 10 minuter”, i frysen innan du brer på nästa. När kokosen drar åt sig vätskan i smeten, blir den tjockare i konsistensen.
5. Täck lådan med plastfolie och ställ kylskåpskallt i minst 12 timmar så att kokosflingorna kan svälla och massan stelna till. Har inte smeten hunnit stelna, måste kakan stå längre i kylen. Avsluta gärna en stund i frysen också, så blir den lättare att skära.
6. Ta fram den kalla smeten och lossa den från smörpapperet. Skär upp i den bitar med en liten vass kniv. Doppa kniven i vatten mellan varven. Rulla bitarna i kokosflingor. Förvara dem kylskåpskallt.

Tips!
Hittar du inte hallonsirap i din butik går det bra att i stället använda koncentrerad hallonsaft.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…