Annons

Annons

Julgodis med choklad och nötter

Choklad och nötter är klassiska julsmaker – här ett snabbt och enkelt recept som kombinerar det bästa av två världar.


julgodis med choklad och nötter recept

Läckert julgodis med något av det bästa högtiden har att erbjuda – choklad och nötter.

Knaprigt julgodis med choklad och nötter

Både choklad och nötter hör julen till och finns det något godare än riktigt knaprigt julsnask som tilltugg till glögg, pepparkakor och julmust? Här lär Allers matredaktör Sandra Palmqvist dig att göra läckert julgodis med choklad och nötter. Se inslaget på webb-tv och se fram emot ett riktigt läckert resultat!

• ca 50 st • 40 min + tid att stelna

200 g hasselnötter
300 g mörk choklad
1 nypa salt
200 g crunchy jordnötssmör

1. Torrosta hasselnötterna i en panna. Ta bort skalen genom att gnugga runt nötterna i en handduk. Hacka nötterna grovt.
2. Finhacka chokladen och smält den över varmt vattenbad.
3. Rör sedan ner salt, jordnötssmör nötterna. Låt svalna. När det svalnat något rinner inte chokladen ut och det är lättare att klicka ut smeten.
4. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd bricka. Garnera gärna med nöthack om du vill. Låt stå svalt och mörkt men inte i kylskåp.

Webb-tv: Så gör du det läckra julgodiset


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…