Annons

Annons

Jordgubbssaft med fläder

Fyllig och fin smak av fläder – och jordgubbar såklart – har vår underbart röda hemkokta saft!


jordgubbssaft-med-flader-recept

Vad kan vara bättre än hemgjord saft? Här med härlig smak av jordgubbar och fläder!

TESTA OCKSÅ: Flädertårta med vit choklad

• ca 13 dl

1 kg jordgubbar, ca 2 liter
1 citron
15 fläderblomsställningar
1 vaniljstång
1 bit hel kanel
1 ½ msk citronsyra
8 dl vatten
8 dl socker

LÄS MER: Plocka rätt fläder till saft

Annons

1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar och lägg ner i en ren hink.
2. Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula på skalet. Skär skalbitarna i tunna strimlor. Skär bort allt det vita och skär därefter fruktköttet i mindre bitar. Lägg ner skalstrimlor och fruktbitar i hinken ihop med fläderblommorna.
3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner stång, frön, kanelstång och citronsyra i hinken.
4. Ge vatten och socker ett rejält uppkok och rör om så att sockret löses upp. Häll den heta lagen i hinken. Låt svalna och täck därefter saften. Ställ kylskåpskallt i 2 dygn att dra.
5. Häll upp saften att självrinna i silställning. Fyll saften på kalla, väl rengjorda flaskor. Förslut väl och förvara mörkt och kallt.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/