Annons

Annons

Jordgubbspaj med kokostosca

Vilken sommarpaj! En söt och god jordgubbspaj med ett täcke av lite knäckig kokostosca. En riktig favorit!


jordgubbspaj-med-tosca

Jordgubbspaj med ett täcke av kokostosca

● 1 paj, ca 8 pers

Pajdeg

125 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 äggula

Fyllning

1 liter jordgubbar
2 tsk potatismjöl
2 dl crème fraiche
2 ägg
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal och pressad saft av 1 lime

Kokostosca

1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
2 dl kokosflingor
1 msk smör eller margarin

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Hacka samman alla ingredienserna. Tryck ut degen jämnt i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kylskåpskallt tills ugnen blivit varm. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 8–10 minuter, eller tills det fått svagt gyllenbrun färg.
3. Skölj och rensa jordgubbarna. Dela större bär i mindre bitar och lägg i en bunke. Strö över potatismjölet och rör om varsamt så att bitarna blir jämnt mjölade.
4. Blanda övriga ingredienser till fyllningen till slät konsistens.
5. Fördela jordgubbsbitarna jämnt i pajskalet och häll crème fraiche-blandningen över. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter, eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat.
6. Toscasmet: Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Rör om och låt blandningen koka till simmig konsistens, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kokosflingor och matfett. Rör tills allt har blandats väl.
7. Ta ut pajen ur ugnen och klicka över tosca-smeten. Ställ tillbaka och grädda i ytterligare 6–8 minuter, eller tills tosca-smeten är gyllenbrun. Servera pajen ljummen.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/