Annons

Annons

Janssons frestelse på rotfrukter

Glöm potatisen – janssons frestelse smakar minst lika gott med rotfrukter! Välj de du gillar bäst.


Janssons frestelse på rotfrukter recept

Recept på en läcker variant på janssons frestelse gjord på rotfrukter.

TESTA OCKSÅ: Klassisk Janssons frestelse

Janssons frestelse på rotfrukter – recept

Gör janssons frestelse på nytt spännande sätt till julbordet! Enkelt recept på Janssons frestelse gjord på rotfrukter – till exempel morot, rotselleri och palsternacka. Annorlunda recept på en krämig janssons frestelse med grädde och ansjovis.

• 6 pers • 2 tim

RECEPT: Pepparbakad lax med citrus- och fänkålssallad

1 kg rotfrukter, t ex morot, rotselleri, palsternacka
2 gula lökar
matfett till stekning
200 g ansjovisfiléer med spadet inräknat
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
ev 1 tsk salt
ev svartpeppar

RECEPT: Korv med hembakade korvbröd och coleslaw på rödkål

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla rotfrukter och lök. Fräs mjukt i valfritt matfett. Grovhacka ansjovisen.
2. Blanda rotfrukter och ansjovis och lägg i en ugnsfast form, ca 20×30 cm.
3. Blanda grädde, mjölk och en del av ansjovisspadet och häll över. Strö över ströbrödet. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Tips!
Smaka av ansjovisspadet innan du blandar ner det i gräddmjölken. Vissa spad är söta och vissa mer salta, så att du själv kan balansera rätten med peppar och eventuellt salt.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…