Annons

Annons

Italienska köttbullar

Läckra köttbullar på kalvfärs med smak av Italien. Serveras med pasta, mustig tomatsås och ricottaost på toppen


Annons

italienska-kottbullar

Italienska köttbullar på kalvfärs

● 4 pers ● ca 80 min + tid för kylning

Köttbullar

500 g kalvfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl finriven parmesan
2 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad persilja
salt och peppar

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 burk krossade tomater, 400 g
2 1/2 dl ricottaost (spara 1/2 dl till servering)
2 dl kycklingbuljong
3–4 lagerblad
1/2 dl kapris

Servering

nykokt spagetti
färsk basilika
ricottaost

1.Köttbullar: Skala och finhacka löken och vitlöken och lägg dem i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser, smaka av med salt och peppar och blanda väl. Täck och kyl ner i ca 90 minuter.
2.Tomatsås: Skala och finhacka löken och vitlöken och fräs dem mjuka i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt de resterande ingredienserna och låt koka upp.
3. Rulla köttbullar av färs-en och lägg dem i tomatsåsen. Låt det puttra på svag värme i ca 1 timme med locket på.
4. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Häll spagettin i kastrullen och blanda väl. Strö på basilika, klicka på ricotta och servera.

Av Miki Cutic  Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…