Annons

Annons

Inlagd rödkål till julbordet

Inlagd rödkål är enkelt att göra själv – allt som krävs är lite tid att dra i kylen. Perfekt att servera till det kalla på julbordet!


Inlagd rödkål recept

Enkelt recept på inlagd grönkål. Ett perfekt tillbehör till det kalla på julbordet!

TESTA OCKSÅ: Godaste gubbröran på kavring

Inlagd rödkål – recept

Enkelt recept på inlagd, även kallad picklad, rödkål med vitvinsinäger och ingefära. Perfekt att servera till det kalla på julbordet!

Annons

• ca 1 liter färdig picklad rödkål • 30 min + tid att dra

TESTA OCKSÅ: Picklade lingon med kanel

½ rödkålshuvud, ca 650 g
½ dl salt

Lag
3 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 ½ dl strösocker
3–4 tsk färsk finriven ingefära

Gilla Allers på Facebook

RECEPT: Löksill med rödlök och purjolök

1. Strimla rödkålen fint, i en matberedare eller för hand.
2. Lägg rödkålen i en skål och blanda runt med saltet. Låt stå och dra i ca 2 timmar.
3. Skölj sedan av rödkålen ordentligt i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag, så att saltet försvinner.
4. Koka ihop alla ingredienserna till lagen i en kastrull under omrörning, 10–15 minuter. Låt svalna.
5. Lägg den sköljda och avrunna rödkålen i en stor ren glasburk. Häll på den svalnade lagen. Tryck till rödkålen och se till så att den täcks av lagen. Låt stå och dra i ett dygn i kylskåp före servering. Den går att äta tidigare men smakar mer ju längre den får stå och dra.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...