Annons

Annons

Indisk kycklinggryta med curry och spenat

Kycklinggryta med indiska smaker värmer gott! Här får du ett enkelt recept som du gör på endast 40 minuter.


Indisk kycklinggryta med curry och sojabönor recept

Recept på indisk kycklinggryta med curry, sojabönor, spenat och morötter!

TESTA OCKSÅ: Vegetarisk gryta med asiatiska smaker

Indisk kycklinggryta med curry och sojabönor – recept

Enkel indisk kycklinggryta med curry och sojabönor – recept får du här! Värmande gryta med kyckling, morötter, spenat, fänkål och vitlök Klar på endast 40 minuter!

Annons

TESTA OCKSÅ: Tomatsoppa med kryddig korv och vita bönor

• 4 pers • 40 min

2–3 kycklingfiléer, ca 400 g
rapsolja
salt och peppar
1 morot
½ fänkål
2 vitlöksklyftor
75 g rotselleri
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
7 dl hönsbuljong
2 dl grädde
10 cm purjolök
65 g färsk bladspenat
150 g sojabönor

RECEPT: Mustig gulaschsoppa på högrev

1. Skär kycklingen i bitar, ca 2×2 cm, och fräs dem gyllenbruna i lite olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
2. Skiva morot, fänkål och vitlök och tärna selleri och låt fräsa med i någon minut. Pudra på curry och gurkmeja och rör om.
3. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp lite olja på svag värme i en stekpanna och lägg i purjolök, spenat och sojabönor. Låt spenaten mjukna och krydda med salt och peppar. Rör försiktigt ner spenatblandningen i soppan och servera rykande varm.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...