Annons

Annons

Stina Wollters ilska efter programledarens vikthån: ”Helt åt helskotta”

Programledaren David Hellenius viktskämt fick Stina Wollter att reagera. Nu ryter hon ifrån mot "smalhetsnormen". "Det är jättetråkigt när man använder ordet 'tjock' som det mest förfärliga som man kan vara med om", säger hon till Expressen.


Under torsdagens direktsändning av ”Let’s dance” skämtade programledaren David Hellenius flera gånger om Johannes Brosts vikt. Bland annat sa han att skådespelaren tappat halva sin kroppsvikt, efter att det kommit fram att han gått ner 5 kilo.

Annons

Tilde de Paula, Johannes Brost, Jasmine Takacs och David Helenius. Bild: IBL Bildbyrå

Men Johannes Brost var snabb med att kontra och sa att det skulle vara ”fruktansvärt” att åka ut för då skulle han gå upp 5 kilo igen.

– Ja, usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, skämtade David Hellenius.

Stina Wollter: ”Det är inte okej”

Men ordväxlingen har fått deltagaren Stina Wollter att se rött. Nu ryter hon ifrån.

– Det är jättetråkigt när man använder ordet ”tjock” som det mest förfärliga som man kan vara med om. Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra. Enligt BMI är jag en av de tjocka och jag stod där. Det är inte okej, säger hon till Expressen.

Stina Wollter och Tobias Bader. Bild: IBL Bildbyrå

Hon trycker också hårt på att uttalandet speglar de värderingar som finns i samhället.

– Jag tror inte det är någon som försöker vara elak utan så är det med smalhetsnormen, det bara slinker ur. Folk pratar så. Och det är fruktansvärt beklagligt helt enkelt, att det absolut finaste är att vara smal. Det går att vara fantastisk på miljarder olika sätt, säger hon till Expressen.

TV4: Bidrar inte till kroppshetsen

TV4 besvarar Stina Wollter kritik i ett sms till Expressen. Där beklagar de att deltagaren reagerat så starkt:

”Det är jättetråkigt om Stina upplever det på det viset. Vi tycker dock inte att inslaget bidrar till kroppshets”, skriver Anika Beclijevski. exekutiv producent för ”Let’s dance”.

Text: Malin Ljung, Hänt


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/