Annons

Annons

Fetaostkräm


Bild: Ralph Månsson och Shutterstock

Fetaostkräm

Fetaostkrämen är också god att servera till köttet.

● 4 pers ● 10 min

200 g grekisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

3 msk hackad persilja

150 g fetaost

2 msk olivolja

flingsalt och svartpeppar

Rör ihop yoghurten med riven vitlök och persilja. Mosa fetaosten och blanda ner den i yoghurten. Rör i olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Böcklingröra

● 4 pers ● 10 min

3 böcklingar

2 dl crème fraiche

3 msk hackad dill

rivet skal av 1/2 citron

salt och svartpeppar

1. Filea böcklingen och rensa bort alla småben. Mosa fiskköttet och blanda med crème fraiche. Rör i dill och citronskal. Krydda med salt och peppar.

2. Lägg upp röran i en skål och servera med rädisor och de rostade pitabröden.

Rostade pitabröd

● 4 pers ● 20 min

4 små pitabröd

1/2 dl olivolja

1/2 tsk chilipulver

1/2 tsk torkad timjan

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Dela pitabröden i halvmånar och lägg dem med den skurna sidan upp på en bakpappersklädd bakplåt. Pensla bröden med olja. Strö på lite chili och timjan.

3. Sätt in plåten mitt i ugnen och rosta bröden gyllenbruna, 10–15 minuter.

4. Låt kallna och bryt dem i bitar.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…