Annons

Annons

Hur är det med kondisen?

Annons

Bild: shutterstock

Det är skämmigt att ha dålig kondition. Jag upptäckte det häromdagen när jag gick sex trappor upp i Allershuset. Jag flåsade som en blåsbälg, och möttes av en hurtig kollega som leende frågade: Hur är det med kondisen?

Han hade tagit hissen upp – ändå kände jag mig skamsen. Men jag är i gott sällskap. Var tredje anställd inom svenskt arbetsliv har dålig kondition, det visar en ny undersökning från hälsoföretaget Previa.

Det tröstande i sammanhanget är att det är ganska lätt att förbättra sin kondition. Promenader eller lugn cykling 1-3 timmar i veckan gör susen, bäst är om det blir en halvtimme om dagen.

Bra tips på smygmotion är:

♥ Hoppa av bussen en hållplats för tidigt och gå sista biten.

♥ Ta cykeln istället för bilen korta sträckor.

♥ Ta trappan istället för hissen.
Annons


Annons

Senaste från Allers