Annons

Annons

Köttbullar i tomatsås


Köttbullar i tomatsås
● 4–8 pers ● ca 40 min

500 g blandfärs
1 vitlök
3 salladslökar
1 ägg
1 tsk paprikapulver, helst rökt
1 tsk kummin
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Tomatsås
2 vitlökar
3 salladslökar
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad oregano
3 lagerblad
Servering
färsk oregano

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka salladslöken.
3. Rör ihop köttfärs, löksorterna, ägg, paprikapulver, kummin och olivolja i en bunke. Spara ca 2 msk av oljan till stekning. Smaka av med salt och peppar och blanda väl.
4. Rulla köttbullar av smeten och placera dem i en långpanna. Förstek dem i ugnen i 10 minuter.
5. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken, finhacka löken samt kärna ur och finhacka paprikan. Hetta upp en stekpanna med resterande olivolja. Lägg i vitlöken, löken och paprikan och fräs dem mjuka, 3–4 minuter. Tillsätt krossade tomater, oregano och lagerblad och fräs i 4–5 minuter. Smaka av och ställ åt sidan.
6. Ta ut köttbullarna ur ugnen. Skeda såsen över köttbullarna och rör runt försiktigt. Ställ dem i ugnen och stek i ytterligare 15 minuter.

Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/