Annons

Annons

Kycklinglår med korv och rotfrukter


Annons

kycklingVardagsläckert, står det i veckans Allers om den mustiga pannan med kycklinglår. Men nog passar den finfint en söndag också!
Kycklinglår med korv och rotfrukter

● 4 pers ● ca 90 min

 

ca 200 g kryddig korv, t ex kabanoss

olja till stekning

4 kycklinglår med skinn

salt och peppar

1 apelsin

ca 500 g blandade rotfrukter, t ex morot, selleri, palsternacka, persiljerot, potatis

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 kanelstänger

2 stjärnanis

2 tsk herbes de Provence

3 lagerblad

2 dl apelsinjuice

2 dl kycklingbuljong

2 msk honung

Servering

färska örter

 

1. Sätt ugnen på 170°.

2. Skiva korven. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olja, stek korven knaprig och ta sedan upp ur pannan. Krydda kycklingen med salt och peppar runtom och bryn den i stekfettet i stekpannan i några minuter.

3. Skala och skiva apelsinen. Skala rotfrukterna och dela i mindre bitar samt skala och finhacka lök och vitlök.

4. Lägg rotfrukterna, löken, vitlöken och kryddorna i en stekpanna med hög kant eller kastrull som tål ugnsvärme. Ringla över 2–3 msk olja och fräs runt i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i apelsinskivorna och korven, och toppa med kycklingen. Häll över apelsinjuice och buljong, och ringla över honung.

5. Täck med lock och stek i mitten av ugnen i 1 timme. Ta av locket de sista 20 minuterna. Garnera med färska örter.
Recept: Miki Cutic

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…