Annons

Annons

Heta musslor med fänkål, tomat och rödvin

Vinkokta musslor är en klassiker. Här piffar vi upp rätten med fänkål, chili, rött vin och vitlök. Prova du också!


heta musslor med fankal recept

Vinkokta musslor och vitlöksbröd – perfekt recept att göra en fredag kväll.

Heta musslor med fänkål – recept

Bästa receptet på heta musslor innehåller fänkål, vin, chili och vitlök – klart på bara 30 minuter!

• 4 pers • 30 min

1 kg blåmusslor, rensade
1 fänkål
salt och peppar
1 dl rött vin, med eller utan alkohol

Tomatmix
2 vitlöksklyftor
½–1 röd chili
1 burk soltorkade tomater, 200 g

Vitlöksbröd
1 bröd
2 vitlöksklyftor
100 g smör, mjukt
1 tsk torkad timjan
1 dl vällagrad riven ost

1. Se till att ev döda musslor är borttagna. De som inte stänger sig när du knackar på skalet ska du slänga.
2. Tomatmix: Skala och riv vitlöken, mixa med chilin och allt innehåll från tomatburken med en stavmixer.
3. Sätt ugnen på 250° med grilleffekt.
4. Vitlöksbröd: Skala vitlöken och riv fint. Rör ihop med smör och timjan. Gör skåror i brödet och bre smöret i dem. Avsluta med den rivna osten. Sätt in i ugnen när du börjar med musslorna, så blir det färdigt ungefär samtidigt.
5. Strimla fänkålen fint. Fräs den i några minuter, tills den är nästan klar, i en vid kastrull med lite av tomatmixen. Tillsätt musslorna, resterande tomatmix och fräs allting på hög värme i några minuter. Salta och peppra, tillsätt vinet och låt koka under lock i 2–3 minuter innan du rör igen. Om inte alla musslor är öppna, lägg på locket igen i 2 minuter. Servera med brödet. Släng de musslor som inte har öppnat sig.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Jesper Arvidsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…