Annons

Annons

Världens godaste jordgubbsglass

Sommarens godaste glass är hemmagjord! Följ receptet och få 10 portioner superläcker glass med jordgubbar och kokosgrädde.


hemmagjord-glass-med-jordgubbar-recept

Sommarens godaste glass är hemmagjord och innehåller både jordgubbar och kokosgrädde.

ca 10 pers

12 dl färska jordgubbar, 600 g
¾ msk socker
saften av ½ citron
4 ägg
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 ½ dl kokosgrädde

Garnering
1 ½ dl kokoschips
ca 8 dl färska jordgubbar

1. Skölj och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt socker och citronsaft. Värm upp på svag värme så att bären saftar sig något utan att de kokar sönder. Ställ åt sidan och låt kallna.

Annons

Häll upp i en sil att rinna av, spara saften.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt 1/2 dl av florsockret och vispa ytterligare en kort stund.

3. Vispa gulorna med resterande florsocker till en ljus och porös smet. Vispa vispgrädden i en bunke för sig.

4. Vänd ner äggulesmeten i den vispade grädden tillsammans med kokosgrädden. Vänd sedan ner äggviteskummet. Vänd sist ner jordgubbsbitarna så de fördelas jämnt i smeten.

5. Häll smeten i en form, ca 1 ½ liter, och ställ fryskallt. Parfaiten är färdigfryst efter ca 8 timmar.

6. Koka den avrunna jordgubbssaften i en kastrull utan lock tills den reducerats till halva mängden. Ställ åt sidan att kallna.

7. Rosta kokoschipsen i en torr panna på medelvärme i ett par minuter eller till lätt gyllenbruna. Rör om under tiden så att de får jämn färg. Ställ åt sidan att kallna.

8. Skölj och rensa jordgubbarna till garneringen. Skär i skivor eller bitar.

9. Stjälp upp parfaiten på ett fat, garnera med jordgubbar och kokoschips. Ringla över den reducerade jordgubbssirapen.

Av Irene Ingelmark

Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...