Annons

Annons

Hemlagad pizza med skinka och svamp

Pizza med hemgjord mustig tomatsås, skinka, champinjoner och mozzarella på toppen. Alltid lika smarrigt!


Hemlagad pizza med skinka och svamp recept

Enkelt recept på hemlagad pizza med en fyllning av skinka, svamp och ost!

TESTA OCKSÅ: Köttfärspizza med ägg

Hemlagad pizza med skinka och svamp – recept

Enkelt recept på hemlagad pizza med hemgjord tomatsås, rökt skinka, svamp och mozzarella! Gör enkelt en klassisk hemlagad pizza capricciosa med vårt recept! Du får också ett enkelt recept på hemlagad tomatsås till pizza gjord på krossade tomater, färsk basilika och chili – samt med eller utan socker.

Annons

• 2 portionspizzor • 1 tim 10 min

Gilla Allers på Facebook

TESTA OCKSÅ: Vegetarisk pizza med squash och oliver

½ pkt jäst, 25 g
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
6–7 dl vetemjöl

Tomatsås
3 schalottenlökar
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater, ca 400 g
3 msk chilisås
2 msk färsk basilika
salt
svartpeppar
1 tsk strösocker (kan uteslutas)

TESTA OCKSÅ: Lyxig pizza för två – med potatis och bacon!

Fyllning
ca 120 g rökt skinka
150 g minichampinjoner
200 g mozzarella

Garnering
rucola
flingsalt

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37°.
2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta till en fast och smidig deg i ca 5 minuter. Täck degen och låt vila i ca 45 minuter.
3. Tomatsås: Finhacka schalottenlöken och stek den i olivoljan. Häll i tomatkross, chilisås och basilika. Smaka av med salt, svartpeppar och socker.
4. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora bitar. Tryck ut 2 portionspizzor på var sitt bakpapper.
5. Strimla skinkan, dela champinjonerna och riv mozzarellan.
6. Bre ut tomatsåsen på degen. Toppa med skinka, svamp och ost.
7. Grädda var pizza för sig i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter. Använder du varmluftsugn kan du grädda båda pizzorna samtidigt, men sänk då ugnstemperaturen till 215°, grädda 15–20 minuter.
8. Servera pizzan varm, toppad med flingsalt och färska rucolablad.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...