Annons

Annons

Hemlagad glögg

Kanel, kryddnejlikor och kardemumma! Den här goda glöggen gör du själv med vårt enkla recept.


Annons

Hemlagad glögg med rödvin recept

Enkelt recept på hemlagad glögg med rödvin!

Hemlagad glögg med rödvin – recept

Kryddig glögg med rödvin, kanel och kardemumma passar perfekt till jul! Njut av denna hemlagade glöggen under mörka kvällar i december eller om du bjuder in till glöggfest.

75 cl enkelt rödvin
1 dl eau de vie
5 kanelstänger
20 kryddnejlikor
1 bit ingefära
1 tsk krossade kardemummakärnor
1 pomeransskal
1 ½–2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Stort test: Årets bästa glögg 2016

1. Lägg alla kryddorna i en burk och slå på spriten. Täck över, låt det dra i rumstemperatur i minst 1 dygn.
2. Sila ifrån kryddorna. Värm försiktigt spriten tillsammans med vinet, strösockret och vaniljsockret i en kastrull. Häll upp glöggen på flaskor och förslut. Håller ca tre månader.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…