Annons

Annons

Hemgjorda mandelmusslor med björnbärssylt

Ingen jul utan mandelmusslor, och hembakade är såklart godast! Här med björnbärssylt och vaniljgrädde. Mums!


Annons

Hemgjorda mandelmusslor recept

Så gott med hemgjorda mandelmusslor med björnbärssylt och vaniljgrädde. Här får du ett recept som är enkelt att lyckas med.

TESTA OCKSÅ: Sockerkaka med smak av apelsin och kardemumma

Hemgjorda mandelmusslor – recept

Klassiska och hemgjorda mandelmusslor är ett måste till jul! Starta julbaket genom att enkelt göra egna mandelmusslor, med mandelmassa, efter vår recept. Servera till julfikat med grädde smaksatt med vanilj och björnbärssylt.

• 35–40 st

RECEPT: Mjuka kanelrutor med frosting på vit choklad

200 g smör
200 g mandelmassa
4 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 ägg

Björnbärssylt
1 liter björnbär
5 dl syltsocker

RECEPT: Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

Vaniljgrädde
5 dl grädde
4 msk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 200°. Låt smöret bli rumsvarmt.
2. Grovriv mandelmassan. Tärna matfettet. Lägg alla ingredienserna till mandelmusslorna i en rymlig bunke. Blanda till en smidig deg.
3. Smörj formarna med matfett. Tryck ut en bit deg i varje form så att du får en skål i mitten. Låt de degklädda formarna stelna en stund i kylen.
4. Baka formarna i ugn i 10–15 minuter tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.
5. Björnbärsylt: Lägg björnbären i en kastrull och mosa dem i mindre bitar. Tillsätt syltsocker och låt koka ihop i 2–5 minuter. Skumma noga. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
6. Vaniljgrädde: Vispa grädde och vaniljsocker till önskad konsistens.
7. Servering: Lägg en klick vispad grädde i varje mandelmussla och toppa med en sked sylt.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…