Annons

Annons

Hemgjorda hamburgerbröd

Baka enkelt egna hamburgerbröd med smak av spenat. Toppa med det du gillar bäst - kanske riven ost, pumpafrön eller flingsalt?


hamburgerbrod

TESTA OCKSÅ: Vegetarisk rödbetsburgare

• ca 8 st (lagom till en burgare på 90 g)

50 g smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
25 g jäst
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 liter vetemjöl

Smaksättning
1 ½ dl fryst, tinad och hackad spenat

Topping
1 ägg till pensling
torkade örter, pumpafrön, vallmofrön, gurkmeja, flingsalt, sesamfrön, torkad chili eller riven ost

TESTA OCKSÅ: Burgare med ädelost och bacon

1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och vatten. Låt det bli fingervarmt, 37°. Lös jästen i den fingervarma vätskan.
2. Tillsätt eventuell smaksättning och resten av ingredienserna. OBS! Smaksätter du med tinad spenat är det viktigt att den är väl urkramad. Arbeta snabbt ihop till en deg, använd gärna matberedare.
3. Låt degen jäsa övertäckt i en bunke i 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
4. Dela degen i 8 bitar. Forma till bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
5. Vispa upp ägget lätt med några teskedar vatten och en nypa salt.
6. Strö över önskad topping och pensla bullarna med äggvispet. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…