Annons

Annons

Hemgjord tortellini med ricottafyllning

Gör egen ljuvligt god tortellini. Här efter recept av vinnaren i Sveriges mästerkock 2016, Catarina König.


tortellini

4 pers 50 min + tid i kylen

Pastadeg
2 ägg
½ tsk salt
2 ½–3 dl durumvetemjöl
1 msk kallt vatten

Ricottafyllning
200 g ricotta
1 dl riven parmesanost
5–6 basilikablad
1–2 tsk saft av citron
Skal av 1 citron
Salt och svartpeppar

Servering
Brynt smör

1. Pastadeg: Blanda ihop ägg, salt, mjöl och vatten direkt på bordet eller i en bunke.

Annons

När degen är mättad av mjöl, men inte kladdig, så knåda för fulla muggar. Lägg den sedan i plastfolie och låt vila i kylen i ca 1 timme.

2. Ricottafyllning: Blanda ricotta, parmesan, hackad basilika, citronsaft och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

3. Baka ut pastan, kör den genom pastamaskinen till önskad tjocklek. Jag kör på tunnhet ”8”.

4. Lägg ut släta långa pastaremsor på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, ca 7×7 cm. Spritsa på fyllningen, ca 1 msk på varje tortellini.

5. Vik över och ”limma” igen kanterna med vatten så att de inte öppnar sig vid kokning. Forma till önskad form.

6. Salta pastavattnet, det ska vara lika salt som en kallsup från havet. Koka tortellinin i 4–5 minuter. Lyft upp och torka bort överflödigt vatten.

7. Bryn lite smör gyllenbrunt och slunga runt den färdigkokta pastan. Krydda med salt och peppar.

Av Catarina König
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/