Annons

Annons

Skurna pepparkakor

Tunna spröda pepparkakor med apelsinsmak. Snabbt och enkelt utan kavling!


Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Den lilla apelsinsmaken gör kakorna extra delikata.
● ca 60 st

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
ca 3 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk bikarbonat
100 g mandelspån
rivet skal av 1 apelsin

Annons

1. Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst.
2. Blanda mjölet med de övriga ingredienserna och blanda allt till en smulig deg. Tryck ihop det till en fast deg, forma den till en rulle och lägg rullen i bakplåtspapper. Tryck till så du får en kvadratisk deg. Låt vila svalt i minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Gilla Allers på Facebook

Av: Tina Gustavsson Bild: Ulla Alerin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...