Annons

Annons

Scones med färskostkräm och rårörda hallon

Med hemmagjord hallonsylt och en klick färskostkräm blir de nybakade sconesen oemotståndligt goda!


hembakade-scones

Scones med läckra tillbehör

● ca 18 st

9 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl socker
150 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk

Servering

3 dl hallon
2 msk florsocker
1 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar och hacka samman till en smulig deg.
3. Vispa ägg och mjölk helt lätt och tillsätt blandningen i degen. Blanda snabbt samman till en deg.
4. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till ca 2 cm tjocklek. Ta med ett kakmått ut rundlar, ca 7 cm i diameter, och lägg dessa på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
6. Rör hallon och florsocker en stund tills bären börjar safta sig.
7. Rör philadelphiaosten slät och mjuk med lite av grädden. Vispa resten av grädden och blanda med osten till en slät kräm.
8. Servera de nygräddade sconesen med de rårörda hallonen och ostkrämen.

Mer goda scones

Glutenfria-sconesGlutenfria scones

DinklesconesDinkelscones

 

Recept: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...