Annons

Annons

Vegetarisk 
calzone med spenat och ost

Hemmagjord pizza är godast! Testa vegetarisk calzone med spenat, mozzarella och lagrad ost. Servera med enkel pizzasallad.


hembakad-calzone-med-spenat-recept

Hembakad calzone med spenat och ost – minst lika gott som på pizzerian.

Testa också: Frasig smördegstartelette med ägg och spenat

Hembakad calzone med spenat – recept

• 2 pers • 30 min

Testa också: Vegetarisk pizza med squash och oliver

1 förp färdig pizzadeg
500 g fryst och tinad spenat, urkramad
1 dl vällagrad riven ost
1 kula mozzarella, ca 100 g
salt och peppar
1 ägg till pensling
flingsalt

Annons

Enkel pizzasallad
¼ litet spetskålshuvud
10 små tomater
½ dl rapsolja
¼ dl vinäger
1 tsk torkad timjan

Gilla Allers på Facebook

Testa också: Pastarullar med svamp och spenat

1. Se till att spenaten är väl avrunnen. Riv mozzarellan och blanda med spenat, den vällagrade osten, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg ut pizzadegen på bakplåtspapper, lägg fyllningen på ena halvan och vik över andra deghalvan. Knip ihop kanterna, pensla med ägg och strössla över flingsalt.
3. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 minuter.
4. Strimla kålen fint och blanda med halverade tomater, olja, vinäger, salt och timjan.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...