Annons

Annons

Helstekt kotlett med plommon


Annons

Helstekt-kotlett

Helstekt kotlett blir riktigt saftig när den bakas i ugnen med plommon, rotfrukter och kryddor!

Helstekt kotlett med plommon

● 4 pers ● ca 90 min

800 g benfri hel kotlett
salt och peppar
10–12 plommon
2 palsternackor
4 små morötter
5–6 potatisar
2 små kokta rödbetor
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 kanelstång
2–3 hela nejlikor
2 lagerblad
5–6 pepparkorn
2 dl kycklingbuljong
2 dl vitt vin

1. Sätt ugnen på 120°. Salta och peppra köttet runtom. Kärna ur och klyfta plommonen. Skala och skiva rotfrukterna och löken samt lättkrossa vitlöken.
2. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olja och bryn köttet.
3. Bottna en ugnsfast form med de skivade plommonen, rotfrukterna, löken och vitlöken. Salta och peppra. Lägg på köttet och kryddorna och häll över buljong och vin.
4. Stek köttet längst ner i ugnen i ca 1 timme eller tills innertemperaturen når 67°.

Av Miki Cutic  Bild: Ralph Månsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…