Annons

Annons

Fläskfilé med bacon och äpple

Fläskfilé passar bra ihop med äpple – och här får du det i både sås och topping! Samt med bacon som en fin kontrast.


Annons

Hel fläskfilé i ugn med bacon recept

Så gott med fläskfilé, bacon och äpple! Fläskfilén tillagar du enkelt hel i ugn och serverar med en krämig sås och god topping.

RECEPT: Marinerad fläskfilé med fänkålsgratäng

Hel fläskfilé i ugn med bacon – recept

Tillaga en hel fläskfilé i ugn – både enkelt och du får saftigt kött! Var noga med tid och temperatur så blir köttet perfekt. Servera med en krämig sås med ost som får en fräsch ton av äpple. Toppa fläskfilén med stekt äpple, knaprigt bacon och rucola.

• 4 pers • 50 min

1 fläskfilé, ca 600 g
matfett till bryning
salt och peppar
1 msk timjan

TESTA OCKSÅ: Kycklinggryta med sidfläsk

Sås
2 dl äppeljuice
1 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche
2–3 dl riven västerbottensost, ca 150 g

RECEPT: Festfin fläskfilé med krämig risotto

Äppel- och bacontopping
1 pkt bacon
2 äpplen
ca 50 g rucola

1. Sätt ugnen på 125°. Putsa fläskfilén och bryn i matfettet, salta, peppra och strö över timjan. Tillaga i ugn i ca 30 minuter. Använd gärna köttermometer.
2. Sås: Koka ihop äppeljuice, buljong och crème fraiche i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten strax före servering och rör tills den smält.
3. Topping: Stek baconet knaprigt. Skär äpplena i klyftor, kärna ur och stek dem mjuka. Vänd ner baconet och till sist, strax före servering, rucolan. Strö toppingen över grytan.
4. Skiva fläskfilén och servera i en ugnsfast form eller på ett fat. Strö över toppingen och servera såsen till.

Följ Allers på Facebook och Instagram för berörande läsning, roliga tips och goda recept.

 

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…