Annons

Annons

Havrebars med ljuvlig chokladkolakräm

Choklad och karamelliserad mjölk blir en krämig fyllning i mitten av havrekakan! Så gott!


Bars-med-karamell

Havrebars med karamellfyllning

 ca 18 st

150 g smör eller margarin
1 ½ dl ljust muscovadosocker
1 ½ dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
5 dl havregryn
½dl mjölk

Annons

Fyllning

200 g mörk choklad
1 burk karamelliserad mjölk, 397 g

Garnering

kakao

1. Sätt ugnen på 200°. Klä en fyrkantig bakform, ca 24×24 cm, med bakpapper.

2. Rör matfett, muscovadosocker och socker ljust och poröst.

Gilla Allers på Facebook

Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.

3. Blanda samman vaniljsocker, salt, bakpulver och vetemjöl och sikta ner i smeten. Tillsätt havregryn och mjölk. Rör samman till en slät smet.

4. Bre ut ca 2/3  av smeten i bottnen på formen.

5. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält den över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Tillsätt sedan den karamelliserade mjölken och rör samman till en slät kräm.

6. Bre krämen jämnt över kakbottnen och klicka över den sparade smeten så att den näst intill täcker krämen.

7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

8. Lossa den kalla kakan ur formen och dela den mitt av i två jämnbreda längder. Skär i avlånga bitar. Sikta lite kakaopulver över bitarna.

Tips! Vill du inte ha bars kan du skära upp kakan i fyrkantiga bitar.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...