Annons

Annons

Härligt överraskningsbröd!


Baka brödMitt mellan mellanmål och fika hittar vi det här oemotståndliga brödet från Allers nr 46. Matbröd med choklad i. Ja tack!

HASSELNÖTS- OCH CHOKLADBRIOCHE

Briochen har gömmor med härligt, krämig choklad och är helt enkelt oemotståndlig!

● 1 bröd

 

25 g jäst

2 dl fingervarmt vatten

1 tsk salt

2 msk socker

ca 9 1/2 dl vetemjöl special

125 g rumsvarmt smör eller margarin

4 ägg

1 1/4 dl grovhackad mörk choklad, gärna 85%

1 1/4 dl grovhackade nötkärnor

Pensling

1 ägg

 

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.

2. Tillsätt salt och 1 tesked av sockret. Blanda ner 4 dl av vetemjölet och rör snabbt samman till en slät men lös deg. Täck bunken med en bakduk och låt vila i ca 40 minuter.

3. Medan degen vilar rörs smöret eller margarinet och det sparade sockret poröst.

4. Klicka ner matfettsblandningen i degen och tillsätt äggen. Blanda ner det sparade vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Tillsätt choklad- och nöthacket i slutet, arbeta degen ytterligare en kort stund så att bitarna fördelas jämnt.

5. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och forma till en slät rund bulle. Smörj en briocheform, eller liknande, som rymmer ca 1 1/2 liter. Lägg ner degbullen i formen och ställ att jäsa i ca 45 minuter.

6. Sätt ugnen på 250°.

7. Pensla det färdigjästa brödet med lätt uppvispat ägg och klipp några ytliga hack som dekoration. Ställ in brödet i nedre delen av den heta ugnen och sänk genast ugnsvärmen till 200°. Grädda i ca 35 minuter.

8. Stjälp det nygräddade brödet ur formen och låt svalna under bakduk.

 

Av Irene Ingelmark

Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…